I hope you enjoy everything you read and it sparks your curiosity!
lördag 6 april 2024

SEO 2024

 





1. SEO-ranking blir mindre bestående

Google har gått från att göra ett par algoritmuppdateringar per år till uppdateringar varje månad. Rankingen förändras ständigt när Googles algoritmer görs om. Det har blivit svårare att behålla toppositioner utan att vara proaktiv och löpande förbättra sin sajt efter Googles senaste uppdatering. Man måste helt enkelt förtjäna bra ranking över tid.

Det viktigaste är att kontinuerligt jobba med att förbättra innehåll så att:

  • Det matchar användarens avsikt med sökningen
  • Tillgodoser dennes behov vid sökningen
  • Levererar en god användarupplevelse så att användarna inte omedelbart lämnar webbplatsen

2. AI får större betydelse, både i sökmotorer och inom SEO

Både Bing och Google har infört, och kommer att införa, AI som en del av sina sökresultat. Inom SEO kommer det bli allt viktigare under 2024 att lära sig använda AI-tjänster på rätt sätt för att ta tillvara på dess krafter och fördelar.

AI kan bland annat användas till att bolla idéer, analysera data och snabba upp processer. Genom att lära sig hur man bäst ger instruktioner till AI-tjänster kan AI hjälpa dig med många delar inom SEO. Vi har tidigare skrivit en artikel om hjälpsamma AI-verktyg.

En varning dock: Akta dig för att använda AI till att vara den enda källan till textinnehåll på er sajt, det kan Google lätt genomskåda och i värsta fall påverka er ranking negativt.

3, Strukturerad data

Strukturerad data är ett sätt att märka upp innehållstyper på webbsidor i källkoden så att sökmotorer lättare kan tolka och förstå vad som presenteras. Med tanke på att AI kommer spela en större roll i sökresultat 2024 kommer strukturerad data kunna vara ett sätt att öka chanserna att få sin sajt presenterad i AI-genererat innehåll.

Strukturerad data använder standard-scheman som de största sökmotorerna gemensamt tagit fram. Alla scheman kan ses på https://schema.org och de finns tillgängliga i tre olika format. Hur de bästa implementeras beror på vilket CMS man använder och vilka möjligheter som finns.

STULET rakt av från: seodesign.se.


1. SEO fortsätter att bli större och svårare

För de av oss som har arbetat med SEO sedan 90-talet minns vi de enkla dagarna med att rangordna webbsidor.

Varje år blir SEO mer komplex och svårare att vinna.

Se bara på alla förändringar som hände inom SEO bara under 2023 – inte minst var Googles sökgenerativa upplevelse, som kan sätta SEO på huvudet igen.

Dessutom fortsätter rankningsalgoritmen att utvecklas årligen för att avslöja de mest relevanta webbsidorna när Google förfinar sin teknik.

Sammanfattning: Det finns ingen "enkel knapp" i SEO. Du kan förvänta dig att arbeta lite hårdare för att konkurrera 2024 än förra året.

STULET från: searchengineland - rakt av.